Höstsådd pågår

Slättäng höstsår med oförminskad fart i det fortsatt fina och torra vädret. Det är långt kvar till en normal årsnederbörd, men än håller sig rusket på avstånd. Såmaskinen rullar och på två dagar sattes rågen i marken. Därpå veten, i år av sort Julius, och sedan raps.

Hostsadd pa Slattang 2013Utsädet laddas i såmaskinen Väderstad Rapid Kombi. 

Avslutningsvis väntar 100 hektar rågvete som utsädesodling på Trulstorp och därefter höstvete på Slättäng, även det utsäde. Nya Rapid Kombi förbereder marken fint, den så kallade ‘system disc’ myllar effektivt ner växtrester och sladdplankor samt gör marken jämn.

Fina maskiner är dock inte mycket värda utan Slättängs vaksamma förare som visat framfötterna både under skörd och sådd. Tack vare arbetskamraternas gemensamma insatser har hösten inletts galant.

Annons
Detta inlägg publicerades i Nyheter. Bokmärk permalänken.