Simone skapade stor förödelse

Årets stora höststorm Simone skapade stor förödelse på Slättäng. Hela ridanläggningen på Benstorp blåste ner på bara några sekunder när stormvindarna kulminerade tidigt på måndagkvällen den 28 oktober. Lyckligtvis skadade sig varken människor eller någon av de tjugutal hästar som vid tillfället fanns i stallet.

Stormen Simone forstorde ladan pa Benstorp 2013Den mäktiga höststormen Simone förvandlade Benstorps lada till kaffeved.

Goda insatser av grannar och närboende gjorde att situationen kunde hållas under  kontroll. När morgonsolen tittade fram på tisdagen visade sig de materiella skadorna vara omfattande. Inredning, boxar med mera hade ändå stått på pall för bitvis mycket hårda vindstötar. Hästarna inackorderades tillfälligt i ett närliggande stall.

Vi kan nu lägga alla resurser på att så snabbt som möjligt återskapa Benstorp till dess ursprungliga karaktär. De nya stallbyggnaden blir något lägre men med samma karakteristiska takvinkel och träbeklädda skullväggar som tidigare. Fastigheten återfår sitt utseende från tidigt 1900-tal.

Benstorps gard. Vy från gardsplan (Rendering)En datorrendering av den planerade nya ladan på Benstorp. Vy från gårdsplan.

Vi vill tacka alla som gjort insatser och visat förståelse för det inträffade. Alla är välkomna tillbaka till Benstorp runt påsk, då vi räknar med att ha kommit en bra bit i återuppbyggandet av ett trevligt stall där både hästar och människor kan njuta av en fin natur.

Annons
Detta inlägg publicerades i Nyheter. Bokmärk permalänken.