Slättäng gratulerar årets vetemästare

Det blev en överlägsen finsk seger i den prestigefyllda tävlingen Vetemästaren som arrangerades av Lantmannen. Bland ett meriterande startfält med både experter och praktiker från Danmark, Tyskland, England och inte minst Sverige, tog Team Finland hem en vinnande skörd på 15 218 kg per hektar. Det är nästan i nivå med Mike Solaris världsrekord.

Hostvetemastare-2014Vi på Slättäng gläds lite extra åt segraren denna gång. Team Finlands lagledare Erik Perklén bodde och hade sin jordbrukspraktik här hemma på Slättäng under åren 2010 och 2011. Så ett stort grattis till dig och dina lagkamrater till en välförtjänt seger! Vi ser fram emot att ta del av framgångsreceptet nästa gång ni är i Sverige.

Också på Slättäng har vi år 2014 sett goda skördar, även om det är en liten bit kvar till 15 ton per hektar. Tröskningen började rekordtidigt med raps redan den 23 juli. Dessförinnan hade vi tröskat ängsvingel i början av sommaren.

Vår fina höstvete stod på tur i månadskiftet juli-augusti. Innan vår 40 fots Claas Lexion 770 rengjordes i slutet av augusti hade vi hunnit med att assistera tröskningen på Svenstorp och Björnstorp. Detta var första året i ett spännande samarbete. Vi vill avslutningsvis tacka alla inblandande för goda insatser i att bärga en av de bästa skördarna på mycket länge.

Annons
Detta inlägg publicerades i Nyheter. Bokmärk permalänken.