Slättäng sammanfattar 2014

Förra året, 2014, var händelserikt ur många perspektiv. Här är några axplock:

• Under senvåren 2014 drabbades Slättäng av en våldsam brand. Flera ekonomibyggnader försvann i rök innan elden slutligen kunde besegras på måndagmorgonen 26 maj. Vi vill tacka alla som hjälpte oss under dessa hektiska dygn för oförglömliga insatser. Tack och lov inga personskador eller skador på bostäder. Nu bygger vi tillsammans upp vår fina gård igen.

• Ett bra och tidigt vårbruk samt inte minst ett gynnsamt väder under vår och sommar gjorde att Slättäng bärgade en stor skörd på många grödor samtidigt med en hög kvalitet.

• Hösten bjöd på lika fina betingelser. Vi hann fram till början av oktober att etablera en rekordstor areal av höstgrödor för att senare i november också skörda en av våra bästa sockerbetsskördar någonsin. Mycket arbete fodrades dock med betstukorna. Efter sista leveransen i slutet av januari kunde vi summera över 8 000 ton betor utan anmärkningar.

Så ett stort tack till alla som bidragit i detta arbete under årets rekordlånga betkampanj!

Slattang. Vinterbild 2015En riktigt vinter lyser med sin frånvaro i januari 2015 men vi hoppas ändå på lite kyla och snötäcke innan det är dags för årets första kvävekörning i höstgrödorna.

Slättäng har i år tillsammans med vår personal bestämt att hjälpa till i kampen mot bröstcancer. 2014 års julklappspengar gick till Cancerfonden.

Slättäng vill åter tacka alla kunder, leverantörer, samarbetspartners och personalen för ett gott samarbete under hela 2014.

Låt oss tillsammans bjuda på fler gemensamma framgångar under 2015!

Annons
Detta inlägg publicerades i Nyheter. Bokmärk permalänken.