Tack för oss, år 2015!

Vi lämnar bakom oss året vi återuppbyggde Slättängs spannmålsanläggningar efter den stora branden. Och alla utmaningar detta medfört. Målsättningen har varit att skapa samma moderna spannmålsanläggning som före branden 2014, men förpackad i ny spännande arkitektur.

Årets växtodling kännetecknades av en lång växtsäsong. Utmaningen var att ta hand om alla grödor utan en komplett spannmålsanläggning. 6 000 ton lagringskapacitet stod helt klar, men vår nya tork var däremot inte färdig att tas i bruk när tröskan rullade ut i våra fina spannmålsfält.

Efter att spannmålen skördats måste den därför fraktas till Svenstorp för torkning och till del också på Stävie Hage, för att sedan återtransporteras till Slättäng för slutlig förvaring i våra egna silor. Ett logistiskt större arbete där alla parter hade rejäla volymer att hantera i en bråd tid för växtodlingen.

Vi vill därför skicka ett stort tack till inte minst Svenstorp och dess personal som alltid ställde upp i ett kritiskt läge. Därför kunde vi ta hand om hela vår egna skörd och inte minst leva upp till våra kontrakt på utsädesodlingarna som nu kan levereras vid rätt tillfälle och god kvalité.

Tack för hjälpen!
Tack Svenstorp för att ni räddade årets spannmålstorkning!

September bjöd sedan på en hel del nederbörd. När solen tittade fram i oktober rullade traktorerna igen – ofta dygnet runt – och en stor areal av raps och höstvete kunde etableras inför 2016. Sockerbetorna blev dock ett snabbt kapitel då vi likt många endast odlade halva arealen i år och det sista vita guldet kunde levereras redan till Lucia. Julafton firades välförtjänt utan att täcka betor.

Årets julklappspengar gick till barncancerfonden.

Vi vill avslutningsvis tacka både leverantörer, kunder, grannar samt inte minst vår personal för mycket goda insatser under 2015. Ett utmaningarnas år som på bästa sätt löste sig – tack vara goda insatser från alla!

Annons
Detta inlägg publicerades i Nyheter. Bokmärk permalänken.