Skörden 2016 och Massey Ferguson-tröska på besök

Skörden i år började med en besvärlig tröskning av ängsvingel, där Slättäng är en av danska DLF:s största odlare. Kraftigt genomväxta strängar satte tröskförarnas yrkesskicklighet ordentligt på prov. Men efter en god insats med mycket tålamod kunde vi ändå väga in en bra bit över 1000 kg per hektar av vårt värdefulla frö.

Regnandet fortsatte sedan under augusti, om än i mindre mängder, och mot slutet av en tålamodskrävande månad kunde vi bärga den sista vårveten till Lantmännens utsädesanläggning i Eslöv.

Vi summerade en rapsskörd på drygt 3 ton, vilket är 1 ton sämre än normalt. Men vi har kanske ändå klarat oss hyggligt jämfört med många kollegor. Höstvete och råg var däremot mer normala.

Årets besvikelse blev vårgrödorna som bara kan förklaras med en mycket torr vår sedan den tidiga sådden i månadsskiftet mars-april.

Mitt i skörden kunde vi dock glädjas av Massey Ferguson som gäster på Slättäng. Deras återförsäljare Maskingruppen njöt av våra konferens- och utbildningslokaler där de kunde träffas i en härlig omgivning och utbilda sina anställda i den ny MF Delta Hybrid-tröskan.

Med sitt prisbelönta Power Flow-skärbord är tröskan företagets flaggskepp. Se video på tröskan här. Vi önskar Johan Dalhqvist och hans kollegor lycka till i försäljningen av sin nya tröska som blev ”Machine of the year 2014”.

Maskingruppen var mycket nöjda med dagen.

Slättäng erbjuder goda möjligheter för kund- och eventarrangemang med allt från personalutbildning till jakt. Vi på Slättäng hoppas på snart återseende med fler spännande träffar med kunder och kollegor!

Annons
Detta inlägg publicerades i Nyheter. Bokmärk permalänken.