Slättäng investerar i betodlingen

Sockerbetorna går en spännande framtid till mötes. Kvoterna avskaffas nu i Europa och produktionen kan öka utan gamla begränsningar. I Örtofta ser vi redan hur Nordic Sugar investerar i en gigantisk silo för lagring av nytt socker.

Slättäng förnyar
På Slättäng vill vi inte vara sämre. Nu investerar vi tillsammans med våra samarbetspartners i en ny 6-radig betupptagare. Till betkampanjens start kommer Holmer att leverera sin senaste teknik och personalen på Slättäng får bekanta sig med den helt nya betupptagaren från Tyskland.

Beet harvester / self-propelled / top lift
Holmers flaggskepp, den treaxliga Terra Dos T4-40

Flaggskeppet från Holmer
Valet föll på Holmers flaggskepp, Terra Dos T4-40. Maskinen har tre axlar för att minimera markpackning. På vissa skiften klarar den sig utan fältvagn då tanken rymmer hela 45 kubik. Hjulparen går inte spår i spår utan sidoförskjutet och kan ställas på båda håll, precis som en växelplog, så att trycket fördelas över hela arbetsbredden.

Bra även för miljön
En annan fördel är att maskinen maler sönder blasten och myllar ner den, framförallt bra för miljön eftersom det ger mindre kväveläckage till luften.

Vi ser framemot att utveckla vår betodling med Holmer och Tomas Billing från Trelleborg som sköter service och reparationer av Holmers maskiner i Skåne.

Annons
Detta inlägg publicerades i Nyheter. Bokmärk permalänken.