Samarbete med Lilla Harrie Valskvarn

Slättäng inleder ett samarbete med Lilla Harrie Valskvarn som är Sveriges äldsta kvarn. Verksamheten startade år 1509. Lilla Harrie Valskvarn är även en av Sveriges största mjölproducenter av vete och råg och förädlar drygt 100 000 ton om året.

A & G Hanssons Maskinsstation

A & G Hanssons Maskinstation tippar sitt stora gula ekipage på Slättäng

Det finns två produktionsenheter, Lilla Harrie norr om Lund och Västra Frölunda söder om Göteborg. Kvarnen är en del av Pågenkoncernen, Sveriges ledande bageri och ett familjeföretag vars bagartradition började 1878. Mjölet från Lilla Harrie bidrar därmed till att brödälskare över hela Europa förses med Pågen® bröd, Gifflar™ och KRISPROLLS® skorpor. Ett modernt företag med anrik historia som alltjämt har hög kvalitet som sitt signum. För att nå dit ställs därför också höga krav på råvaror och hur de hanteras logistiskt och miljövänligt.

Slättängs moderna spannmålsanläggning torkar spannmål med halm och flis, 100 % förnybara energikällor. Slättäng ligger dessutom mitt i Lilla Harries odlingsområde. Man kan därför säga att Lilla Harrie har rent mjöl i påsen när man väljer att utveckla samarbetet med oss.

Till Lilla Harries leverantörer kommer vi att väga, provta och hantera spannmålen genom vår nya spannmålsanläggning med såväl rensning som torkning. Efter att lagrat spannmålen i någon av våra tre stora Privé-silos om nästan 5000 kubikmeter kan vi leverera fullgod vara till företagets kvarnar. Vi välkomnar Lilla Harries leverantörer till Slättäng i framtiden. Vid frågor kontakta gärna Nils-Arne Nilsson som ansvarar för Slättängs spannmålshantering och logistik.

Farina-vid-Kavlinge

Farina vid Kävlingeån

Samarbetet tjuvstartade redan under hösten 2016. Slättäng visade sin kraft som spannmålsleverantör och erbjöd grannen i Lilla Harrie fulltäckande service i spannmålshantering. Det ger närproducerat mjöl med korta transporter från jord till bord.

Annons
Detta inlägg publicerades i Nyheter. Bokmärk permalänken.